Telefonflotta Bankszámla flotta E-mail és webtárhely Mobilflotta
Hírlevél leiratkozás


„A segítség mindig kéznél van.”


”A klaszter földrajzilag egymáshoz közel elhelyezkedő vállalatok és kapcsolódó intézmények meghatározott gazdasági területen együttműködő csoportja, melyeket hasonlóságuk és egymást kiegészítő mivoltuk köt össze.”
Porter

 


Klaszter

A háborúban a katonák, a sportban a játékosok tudják: a győzelem esélye az együttműködés. A vállalkozások is háborúban vannak. Az élet túlélési csatáját vívjuk. Itt vagyunk MI és vannak ŐK. A MI, akik velünk vannak, akikkel vállvetve küzdünk a piac újrafelosztásáért, megszerzéséért, a gazdasági eredményért, azaz a túlélésért, győzelemért. A magányos harcos nehéz helyzetben van, a csapat nagyobb eséllyel néz szembe a nehézségekkel. A csapatban mindenkinek megvan a szerepe.
Mindenki a tudásának és a képességeinek legmegfelelőbb posztra kerül, azt fejleszti tökélyre az edző irányításával. A Klaszterház a vállalkozások Öcsi Bácsija, Kemény Dénese, Sebes Gusztávja. Irányításával mindenki a legjobb képességeit tudja kifejleszteni.
A csapatmunkával, a másik erősségeivel ki tudja küszöbölni a gyengeségeit. Így egy összeszokott, felkészült csapat óriási eséllyel néz szembe az ellenféllel.


A Klaszterház kialakítja a legjobb összetételű csapatokat: a klasztereket.
Klaszter. Egyre gyakrabban hallott kifejezés, bár kevesen ismerik. Pedig ez nagyon fontos lenne a magyar vállalkozásoknak! Főként akkor, ha a versenyképességük, piaci potenciáljuk növelése a cél. Ezt jól működő, stabil klaszterekkel tudják elérni.


A klaszter jelentése az Idegen szavak és kifejezések kéziszótára szerint: „klaszter - angol, tudomány (cluster, ejtsd: klaszter): csoport, halmaz.” Átvitt értelemben a klaszter kifejezés jelentése: társulás, egységbe tömörülés, összefogás, szövetkezés. A klaszter, a társult tagok gazdasági együttműködésére, azonos üzleti érdekek és célok elérése érdekében, közös képviseletet hoz létre (például értékesítési hálózat kialakítása).
A klaszterek tagjai, költségeik csökkentése, valamint tevékenységük hatékonyságának növelése érdekében tömörülnek. A KKV Klaszterház Zrt. küldetése a kis- és középvállalkozások esélyteremtése. Ennek jelen gazdasági helyzetben is legfontosabb eszköze az összefogás. Ezt az egymást ismerő, egymásban bízó vállalkozások klaszterekbe tömörítése jelenti.
A Klaszterház a tagjaiból szervezi meg a klasztereket, s menedzsmentszolgáltatással oldja meg a profi klaszterműködtetést.

A Klaszterház a tagjaiból szervezi meg a piaci szereplőkkel versenyképes klasztereket. A menedzsment-szolgáltatás megfelel az edzői tevékenységnek. A Klaszterház, a szövetségi kapitány szerepében kiválasztja a menedzsmentet, és megadja hozzá az összes, szükséges segítséget, hogy minél eredményesebb legyen. Ennek az az egyik titka, hogy a klaszterek menedzsmentjeinek együttműködése során egyre több megoldást tudnak átvenni egymástól a klaszterek. 

KLASZTEREK CÉLJA, hogy tagjai részére

-    segítse a piacra jutást, 

-    növelje a piaci eredményt,
-    szolgálja a közös fejlesztést,
-    növelje a versenyképességét,
-    csökkentse költségeket közös beszerzésekkel, piaci alkukkal.

Mi a klasztermenedzsment feladata?
A klaszter menedzsment a klaszter tagjainak érdekét szolgálja. Szolgáltatásai üzleti jellegűek, ellenőrizhetőek, számon kérhetőek. Működése átlátható a klaszter tagjai számára

SZOLGÁLTATÁSAINK:

-    klaszterek alapítása

-    menedzsment tevékenység biztosítása
o    közös célok, feladatok, szolgáltatások kitűzése
o    közös költségek viselése, közös források felhasználása
o    a közös stratégiához jól illeszkedő, szilárd alapot képző működési modell kialakítása
-    közös PR és marketing tevékenység (közös arculat, vásárokon való megjelenés stb.)  kialakítása,
-    külső és belső kommunikáció elősegítése érdekében webportál működtetése,
-    a Klaszter tagok közötti információáramlást elősegítő adatbázis kialakítása,
-    a Klaszteren belül meglévő igények és képességek hatékony közvetítése
-    oktatási, képzési igények felmérése, ezek kielégítésére célirányos képzések koordinálása.
-    tréningek/oktatás szervezése,
-    a Klaszter tevékenységét bemutató hely kialakítása és használata,
-    hasonló klaszterekkel való együttműködés kialakítása,
-    a klaszter céljait szolgáló közös pályázatok kidolgozása.

A folyamatos építkezés során klaszterek alapításától a működtetésig segítjük az érdeklődő tagjainkat. Adunk tanácsot klaszteralapításhoz is.

Jelenleg kezelt, együttműködő klaszterink:

  • - Optimum Vállalkozásoptimalizáló Klaszter
  • - Testvérvárosi Turisztikai és Gazdaságfejlesztő Klaszter (ICC) - Szlovákia, Ógyalla (Hurbanovo)
  • - Alföld klaszter
  • - Magyar Testvérvárosi Turisztikai és Gazdaságfejlesztő Klaszter (HICC)

Tagjaink egy részével akkreditációs folyamatot indítottunk.

 Csatlakozási szándék
Ügyfélkapu Belépés
Checkbox
Felhasználói adatok megjegyzése
Belépés
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre és e-mailban értestjük az Ön igényeinek megfelelő információkról, vállalkozását segítő lehetőségeinkről!
Képgaléria
Életünk képekben... Nézzen Ön is körbe nálunk!
Tovább a képgalériába
Visszatérés a kezdőlapra...