Pályázat

Gyakornokok foglalkoztatása a KKV Klaszterház Zrt-nél

 

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-5.2.4-16-2017-02490
  • Igényelt támogatás: 10 023 284 Ft
  • Támogatás mértéke: 100%
  • A projekt költségvetése: 10 023 284 Ft
  • Projekt tervezett befejezése: 2019.10.31.

 

A projekt bemutatása:

A vállalkozásunk célja, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások összefogása a piacfejlesztés érdekében. Ez a vállalkozói réteg az alapja – mint minden országban – az állam foglalkoztatásának és a termelésnek. Viszont a piaci versenyben nehezebben boldogulnak, mint a nagyvállalatok. Ezért hoztuk létre a KKV Klaszterház Magyar Vállalkozássegítő Zrt-t, hogy a vállalkozásoknak módot adjunk az összefogásban rejlő lehetőségek kihasználására. Ez alapvetően azt jelenti, hogy a tagjainkat klaszterekbe tömörítve, azokat vezetve piacokat találjunk, kutatási-fejlesztési eszközöket használva növeljük piaci potenciáljukat.

A tevékenységünk főként irodai munkán alapszik, sok adminisztrációval és kommunikációval. A többszáz vállalkozás nyilvántartását, a kapcsolatok dokumentálását végezzük az irodában. A segítő, tanácsadó tevékenység széles körű ismeretet és gyakorlatot kíván.

Az elmúlt években jelentkező munkaerőhiány vállalkozásunkat is érintette, így e gyakornoki program számunkra egy jó lehetőséget kínált arra, hogy frissen végzett szakembereket bevezessünk a munka világába és így a mi munkakörnyezetünkben gyakorlatot szerzett kollégák perspektívának érzik a nálunk való tartós maradást.

A projekt keretében alkalmazott 3 fő gyakornok számára versenyképes jövedelmet és elégedettségre okot adó munkakörülményeket biztosítunk, mentorálásukra egy komoly munkatapasztalattal bíró, jó vezetői készségekkel rendelkező munkacsoport vezetőt delegáltuk, aki a teljes gyakornoki folyamatban segíti a fiatalokat feladataik ellátásában és beilleszkedésükben egyaránt.

A 3 fő gyakornok munkavégzéséhez a meglévő eszközállományunkat tovább bővítjük, beszerzünk további: laptopokat, mobiltelefonokat headset-kel, nyomtató és fénymásoló gépeket, bútorokat, irodai eszközöket, interkaktív táblát, adattárolásra alkalmas NAS-t, rendezvényszervezéshez projektort, hangosító eszközöket és sártrakat, fényképezőgépet. Ezek a hétköznapok munkavégzéséhez szükségesek.

A projekt révén a gyakornokok jelentős szakmai tapasztalatot szereznek a szakképzettségüknek megfelelő szakterületen, valamint komplex szakmai tapasztalatra, tudásra tudnak szert tenni, mert adminisztrációs, kommunikációs és technikai feladatokat is ellátnak. Amennyiben a gyakornokok a program zárását követően velünk képzelik el életpályájuk folytatását, úgy szívesen alkalmazzuk őket hosszú távon, amennyiben azonban mégsem maradnak hosszú távon, a nálunk szerzett gyakorlat és referencia jelentős előnyt jelent számukra a munkaerőpiacon.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6722 Szeged, Mérey utca 6/B

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programok

Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.

E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Telefon: +36 1 896 6666
Honlap: www.palyazat.gov.hu