Vállalkozói jövőépítés

  1. Startvállalkozás – vállalkozásindítás

Amikor el akar indítani valaki egy vállalkozást, nehéz helyben lehet, ha még nem csinált ilyet. Ekkor nagy segítség, ha valaki tudja, hogy miként érdemes belefogni, mire van szükség, hogyan induljon el a vállalkozni vágyó leendő cégtulajdonos. Ebben kaphat segítséget, hogy megfontoltan kezdjen bele a vállalkozásba.

  1. Klaszterek létrehozása, menedzselése

A klaszter a vállalkozások vállalkozása. A mai világban rengeteg olyan tevékenység van, ami összefügg más tevékenységekkel. A nagyvállalatok képesek önállóan is megvalósítani dolgokat, de már egy családi ház építése is sok szakmát és több vállalkozás munkáját igényli. Az önálló, de együttműködő vállalkozások számára fontos a korrekt kapcsolat. Ebben tudunk segítséget adni, hogy miként kapcsolódjanak úgy, hogy minden vállalkozás és minden vevő nyerjen ezzel.

  1. Cégutódlási szolgáltatás

Az évtizedek óta sikeresen működő vállalkozások tulajdonosainak nagy feladatot jelent az utódlás megoldása. Kevés olyan vállalkozás van, ahol a család ifjai közül valaki nagy örömmel és tudással veszi át a vállalkozást. A Klaszterház segítségével meg tudjuk találni a megfelelő személyt, ki tudjuk képezni a tulajdonossal úgy, hogy eredményesen vigye tovább a vállalkozást akkor is, ha a családban nincs olyan, aki átvenné ezt, de segítséggel, mint tulajdonos birtokolhatja a vállalkozást, és felügyelheti a működését a nélkül, hogy naponta részt venne a munkában.

  1. Német cégalapítás és finanszírozás

Sok vállalkozó indulna el a német piacon, de kevés a helyismerete, és nincs elég tőkéje a kinti vállalkozási ötlet megvalósítására. Ebben találnak segítséget úgy, hogy 10-15% önerővel is el tudnak indulni egy komoly német vállalkozás létrehozásában és felépítésében.

  1. Vállalkozói hitelek, finanszírozáskeresés

A vállalkozás finanszírozása nem egyszerű, viszont fontos. Ha Önnek, a működő vállalkozása működtetéséhez, fejlesztéséhez tőkére, hitelre van szüksége, akkor a Klaszterház segítségével nagyobb eséllyel indulhat neki a pénzszerzésnek.

  1. Pályázati folyamatmenedzsment, vállalkozó-támogatás

Túl vagyunk már sikeres pályázatokon, így mint vállalkozók tisztában vagyunk a nehézségekkel. A tagjaink fordulhatnak hozzánk, hogy segítséget kapjanak a pályázatok menedzselésében, lebonyolításában.

  1. Startup vállalkozásindítási segítség

Rendkívül népszerű a Statup vállalkozásokról beszélni. Viszont nehéz az ötletből valóságot, sőt eredményes vállalkozást létrehozni. Mivel a Klaszterház bábáskodott már ilyen, induló vállalkozás létrehozásában, beindításában, segítséget kaphatnak az érdeklődők ezen a területen is.

  1. Üzletkötői klub

A vállalkozások forgalmának növelése az értékesítőkre, üzletkötőkre alapul a legtöbb esetben. Komoly nehézséget okoz a kisvállalkozások számára, hogy olyan képzést adjon az üzletkötőinek, amilyet a nagyvállalatok tudnak biztosítani. Az üzletkötői klub lehetőséget ad arra, hogy a Klaszterház vezetőjének tréneri és értékesítési tapasztalatait felhasználva ezt olcsón és hatékonyan biztosíthassák.

  1. Bizalmi vagyonkezelésre történő felkészítés

Azon vállalkozások, amelyeknek tulajdonosai már nem akarják vagy nem képesek a cég vezetését ellátni, bizalmi vagyonkezelésbe adhatják ezt. A Polgári Törvénykönyv 2013-ban vezette be ezt a lehetőséget, amit még nem fedeztek fel a vállalkozások tulajdonosai. A Klaszterház segítségével megismerhetik ezt a lehetőséget és felkészülhetnek arra, hogy ezt a tulajdonosok számára hosszú távon anyagi stabilitást biztosító megoldást alkalmazhassák.