GYIK

KKV Klaszterház gyakran ismételt kérdések

  1. Hogyan lehetek tag?
   Taggá válni a vállalkozások, jogi személyiséggel rendelkező szervezetek tudnak. Ide tartoznak az egyesületek, alapítványok és az egyéni vállalkozók is. A tagsághoz ajánlásra van szükség a tagjaink részéről, ez írásos formában van, majd egy személyes csatlakozási megbeszélésre kell eljönni. A szerződés aláírásával és tagdíj befizetésével válik taggá.
  2. Mit jelent a Klub?
   A Klaszterházhoz csatlakozott vállalkozások alkotják a klubok tagságát. A Klaszterház által szervezett rendezvényeken van mód a személyes kapcsolattartatásra, az üzletépítésre.
  3. Mennyi a tagsági díj?
   Két féle tagsági díj van, az egyik a Klaszterház Klubtagsági díja, a másik pedig egy-egy klaszterben való részvétel díja. A tagsági díj több dologtól függ, a tagvállalkozás nagyságától, az igénybe vett szolgáltatások mennyiségétől. A csatlakozási beszélgetésnél el tudja dönteni minden szerződő partner, hogy milyen kondíciókat választ, a tapasztalatunk az, hogy a legkisebb vállalkozásoknak is bőségesen megéri a tagunknak lenni.
  4. Milyen iratok kellenek a csatlakozáshoz?
   A legkevesebb papírral kell rendelkezni, elég a cégkivonat (vállalkozói igazolvány) másolata – elektronikus formában is -, aláírási címpéldány, és az aláíró személy.
  5. Hol lehet utánanézni a csatlakozási feltételeknek?
   Legegyszerűbb megoldás néhány alapinformáció begyűjtésének a honlap, egyébként pedig a csatlakozási beszélgetésnél a teljes dokumentációt meg tudják nézni. Dönteni a szerződések átolvasása után kell és szabad.
  6. Miért nem kaphatok levélben/email-ben tájékoztató anyagot kapni?
   A Klubrendszerünk egy zárt csoport. Nem alkalmazunk direktmarketinges értékesítést. A levélben küldhető anyagok nem válaszolnak a kérdésekre. Ha teljes, a döntéshez alkalmas anyagok akarnánk küldeni, akkor az egy kb. 100 oldalas terjedelmű anyag lenne. Ennél egyszerűbb és hatékonyabb a kollégákkal történő találkozás és a vele folytatott, közös megbeszélés. Ezt természetesen meg tudjuk tenni Skype, Viber, Messenger vagy egyéb eszköz használatával is. Így csak egy időpont szükséges a beszélgetéshez, az utazással töltendő időt megtakaríthatjuk
  7. Miért jó az ajánlás a tagsághoz?
   Minden vállalkozás vágyik a korrekt üzleti partnerekre, mert sokat csalódtak már a környezetükben lévő „szélhámos” vállalkozásokban. Az ajánlás a garancia arra, hogy a tagvállalkozásaink megbízható, korrekt vállalkozások. Ha van már Klaszterház tag partnere, ő megfelelő referenciát tud nyújtani Önnek, azaz ajánlhatja a mi szolgáltatásunkat, valamint Önt a Klaszterháznak.
  8. Milyen előnyei vannak a tagságnak?
   Több előnye is van, az első a piacnövelés az összefogással, ez a klaszter, a második pedig a költségcsökkentés. E kettő szoros kapcsolatban áll egymással. A költségek csökkentését már a Klubtagsághoz való csatlakozás megteremti. A piacnövelést a klaszterben való vállalkozási együttműködés alapozza meg. A harmadik pedig az, ami a jövőépítést segíti, a vállalkozás stabilizálása, az átörökítés, az utódoknak való átadás előkészítése.
  9. Ha nem tetszik a Klaszterház Klubtagság, akkor hogyan léphetek ki belőle?
   A szerződés tartalmazza, hogy indoklás nélkül, 60 napos felmondási idővel lehet megszűntetni a tagságot, azaz egyszerűen írni kell egy felmondó levelet
  10. Miért éri meg nekem a Klubtagság?
   Azt nem tudhatjuk előre. A gyakorlati tapasztalatok alapján több okból éri meg:

   1. olyan kondíciókat kap különféle szolgáltatásokra, amelyeket alig vagy egyáltalán nem érhet el a szolgáltatónál, mert nem elég nagy
   2. olyan piacnövelő fejlesztésekben vehet részt, melyet nem tudna egyedül finanszírozni
   3. a vállalkozás vezetésének átadása nagyon sok akadályba ütközik, viszont a Klaszterház által kipróbált és bevált eszközökkel ebben segítséget kaphatnak a tagjaink
  11. Miért éri meg csatlakozni Klaszterház Telekom mobiltelefon KKV flottához?
   1. A mobilfotta tagjaként a jelenlegi telefonszámláját, akár 50-70%-kal csökkentheti.
   2. Díjmentesen beszélgethet kollégáival és minden Klaszterház telefonflottában lévő vállalkozással
   3. Másodperc alapú elszámolással csak annyit fizet, amennyit beszél.
   4. Készülék vásárlási kedvezménnyel sok készüléket akár díjmentesen megvásárolhat.
   5. Régi hívószámát egyformán megtarthatja, ha jelenleg Vodafone vagy Telenor előfizető.
   6. A flotta telefon percdíjaiból nem részesül értékesítő hálózat, így a legkedvezőbb percdíjakkal telefonálhat úgy, hogy a számlákat közvetlenül a szolgáltatótól kapja a cége nevére. Így költségként elszámolhatja.
   7. Flottás mobilinternet előfizetéseket biztosítunk okostelefonja vagy számítógépe számára.
   8. Optimális csomag választással vezetékes telefonját is kiválthatja céges telefon csomagjával.

Csatlakozás telefon flottához

 1. Miért van külön díj egy klaszterben?
  A Klaszterház tagsággal adjuk a költségcsökkentő megoldásokat. A klaszterek ettől függetlenül végzik a tevékenységüket. Egy vállalkozás akár több klaszterben is tag lehet, attól függően, hogy melyikben talál számára ígéretes fejlesztési, piacnövelési lehetőséget. Mivel nagy valószínűséggel a fodrász egy logisztikai klaszterben nem vesz részt, ezért nem akar fizetni érte. Nálunk mindenki az általa igénybe vett részek után fizet díjat.
  Azonban az egyedileg indított klaszterekhez való csatlakozás előnyeinek a kihasználása nem kötelező, így szabadon választható és külön klaszter tagdíjat sem kell ebben az esetben fizetni az alap Klaszterház tagdíjon felül.
 2. Mi a klaszter előnye?
  A klaszter a „vállalkozások vállalkozása”. A klaszterben azok a vállalkozások, amelyek úgy érzik, hogy egymás terméke, szolgáltatása kiegészítéseként, közösen fejlesztett termékkel vagy szolgáltatással lépnek a piacra úgy, hogy a közösség erején használják ki. Az a különbség a régi termelőszövetkezetekkel szemben, hogy itt az önkéntes együttműködés azért jön létre, mert mindenki látja a saját előnyeit, és mégis minden vállalkozás megtartja a saját függetlenségét. Majdnem egy véd- és dacszövetség, közös beszerzési lehetőségekkel. A piaci potenciált lehet egy közös platformmal növelni, például újra ki lehet jutni az orosz piacra, ahová egy kicsi vállalkozás nagyon nehezen juthat ki, mert vagy nem termel eleget, vagy nincsenek hozzá kapcsolatai, stb.
 3. Nekem dolgozni is kell egy klaszterben?
  Ha megismerkedik egy olyan klaszter céljaival, mely a saját tevékenységéhez kötődik, találhat benne olyat, ami a piaci növelését segítheti elő. Például nyerget gyárt és a német piacra lehet közösen kijutni, ehhez közösen alakítanak ki terméket. Ha azt látja, hogy a klaszter a közös üzleti tervben az Ön céljainak megfelelő tevékenységet tud végezni, akkor úgy, mint amikor egy vállalkozást ketten akarnak létrehozni, megbeszéli a többi vállalkozással, hogy belevágnak egy új üzletbe. Ha egy új üzletet akar indítani, akkor is két megoldása van, vagy dolgozik benne és az eredményből a munkája alapján részesül, vagy tőkét biztosít a vállalkozásnak és megbíz valakit, hogy működtesse az üzletet. Az egyik esetben Ön a másikban a pénze dolgozik.

Az egyszerű válasz tehát a kérdésre: igen